Przepisy kulinarne Herbalife - Wegańskie Ciastka Owsiano-Bananowe
0

Wegańskie Ciastka Owsiano-Bananowe

Fantastycznym źródłem błonnika i białka są te ciastka z dodatkiem smaku bananowego Tri Blend Select. Są doskonałą roślinną przekąską, idealną dla osób przestrzegających diety wegańskiej.*

Liczba porcji: 8
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 25 minut

WARTOŚĆ ODŻYWCZA
  • Wartość energetyczna: 86 kcal
  • Białko: 4 g
  • Węglowodany: 16 g
  • Tłuszcz: 1 g
  • Błonnik: 2 g
  • Cukier: 8 g
SKŁADNIKI
  • 1 porcja (40 g) Tri Blend Select Herbalife o smaku bananowym
  • 1 dojrzały banan
  • 80 g płatków owsianych (można użyć bezglutenowych)
  • 60 ml niesłodzonego napoju migdałowego
  • 40 g suszonych moreli
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 4 łyżeczki ekologicznego cukru kokosowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Rozgrzej piekarnik do 170°C (150°C z termoobiegiem).
  2. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
  3. Zmiksuj wszystkie składniki (zostawiając 2 łyżeczki cukru do posypania) w mikserze, aż masa nabierze jednolitej, gęstej konsystencji.
  4. Łyżką wyłóż 1/8 masy na blachę do pieczenia i rozpłaszcz tyłem łyżki, formując ciastko o średnicy 8 cm. W ten sam sposób uformuj kolejne ciastka, wykorzystując całą masę.
  5. Posyp ciastka pozostałymi 2 łyżeczkami cukru.
  6. Piecz około 20 minut do zbrązowienia, aż cukier ulegnie karmelizacji.
  7. Wyjmij z piekarnika i przełóż na kratkę, by ostygły.

*Produkty Herbalife zapewniają pełne korzyści odżywcze opisane na etykietach tylko wówczas, gdy zostaną przyrządzone zgodnie z instrukcją na etykiecie. Prosimy o sprawdzenie etykiet produktów w celu uzyskania pełnej informacji o wartościach odżywczych.

Zostaw Komentarz

Zobacz Więcej