Przepisy kulinarne Herbalife - Fondant Czekoladowy
0

Fondant Czekoladowy

Szybki i prosty w przygotowaniu czekoladowy fondant z dodatkiem Rebuild Strength Herbalife24® to obfita porcja białka. Rozkoszuj się nim jako idealną przekąską po treningu lub wykwintnym deserem.*

Liczba porcji: 3
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 10 minut

WARTOŚĆ ODŻYWCZA
  • Wartość energetyczna: 170 kcal
  • Białko: 17 g
  • Węglowodany: 15 g
  • Tłuszcz: 5 g
  • Błonnik: 1 g
  • Cukier: 13 g
SKŁADNIKI
  • 1 porcja (50 g) Rebuild Strength Herbalife24®
  • 1 jajko
  • 2 białka jaj
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 2 łyżki stołowe kakao w proszku
  • 3 łyżki niskotłuszczowego jogurtu, do przybrania
  • 80 g świeżych jagód, do przybrania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C (160°C z termoobiegiem).
  2. Wysmaruj tłuszczem 3 kokilki do zapiekania.
  3. Przesiej wszystkie suche składniki do dużej miski.
  4. Dodaj całe jajko i białka jaj. Ubij wszystkie składniki razem, by powstało ciasto.
  5. Rozłóż masę równomiernie do kokilek.
  6. Zapiekaj przez 8-10 minut lub do momentu, aż ciasto prawie się zetnie, ale nadal jest płynne w środku.
  7. Pozostaw do ostygnięcia na 2 minuty, zanim przełożysz je na talerzyki.
  8. Podawaj na ciepło, przybrane jogurtem i jagodami.

*Produkty Herbalife zapewniają pełne korzyści odżywcze opisane na etykietach tylko wówczas, gdy zostaną przyrządzone zgodnie z instrukcją na etykiecie. Prosimy o sprawdzenie etykiet produktów w celu uzyskania pełnej informacji o wartościach odżywczych.

Zostaw Komentarz

Zobacz Więcej