0

Chlebek Bananowy

Dzięki Protein Bake Mix możesz cieszyć się niezliczonymi możliwościami kulinarnej ekspresji. Bez względu na Twoje preferencje smakowe – czy to słodkiego, czy słonego charakteru – mamy dla Ciebie odpowiednią propozycję. Przekonaj się o tym, próbując naszego wyjątkowego chlebka bananowego!

Liczba porcji: 8
Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 45 minut

SKŁADNIKI
  • 96 g (4 porcje) Protein Bake Mix Herbalife
  • 104 g (4 porcje) F1 Herbalife o smaku bananowym
  • 140 ml mleka półtłustego
  • 100 g masła roślinnego o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 1 banan (95 g)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru kokosowego
PRZYGOTUJ TAKŻE
  • Silikonową formę do pieczenia chleba (na 500 g ciasta) z powłoką zapobiegającą przywieraniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Rozgrzej piekarnik do 150°C. W dużej misce wymieszaj Protein Bake Mix, F1 o smaku bananowym, mleko i masło roślinne. Przekrój banana na pół, pokrój jedną połówkę na cienkie plasterki, odstaw. Rozgnieć drugą połówkę na purée i dodaj do miski.
  2. Dosyp cukier kokosowy i dokładnie wymieszaj. Przełóż masę do przygotowanej formy, wygładź powierzchnię szpatułką. Na wierzchu rozłóż plasterki banana. Piecz przez 45-55 minut, aż wierzch się zarumieni. Sprawdź patyczkiem, czy chlebek się upiekł. Podawaj.
Energia
(Kcal)
Tłuszcze
(g)
Węglowodany
(g)
Błonnik
(g)
183 8.2 15.2 3.2
Białko
(g)
Tłuszcze Nasycone (g) Cukry
(g)
Sól
(g)
11.5 2.3 11.0 0.7
Tabela: Wartości odżywcze w porcji: (wersja z mlekiem półtłustym)

*Produkty Herbalife zapewniają pełne korzyści odżywcze opisane na etykietach tylko wówczas, gdy zostaną przyrządzone zgodnie z instrukcją na etykiecie. Prosimy o sprawdzenie etykiet produktów w celu uzyskania pełnej informacji o wartościach odżywczych.

Zostaw Komentarz

Zobacz Więcej