Chlebek Bananowy
Dzięki Protein Bake Mix możesz cieszyć się niezliczonymi możliwościami kulinarnej ekspresji. Bez względu na Twoje preferencje smakowe – czy to słodkiego, czy słonego charakteru – mamy dla Ciebie odpowiednią propozycję. Przekonaj się o tym, próbując naszego wyjątkowego chlebka bananowego!
Liczba porcji: 8
Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 45 minut
SKŁADNIKI
- 96 g (4 porcje) Protein Bake Mix Herbalife
- 104 g (4 porcje) F1 Herbalife o smaku bananowym
- 140 ml mleka półtłustego
- 100 g masła roślinnego o obniżonej zawartości tłuszczu
- 1 banan (95 g)
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru kokosowego
PRZYGOTUJ TAKŻE
- Silikonową formę do pieczenia chleba (na 500 g ciasta) z powłoką zapobiegającą przywieraniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Rozgrzej piekarnik do 150°C. W dużej misce wymieszaj Protein Bake Mix, F1 o smaku bananowym, mleko i masło roślinne. Przekrój banana na pół, pokrój jedną połówkę na cienkie plasterki, odstaw. Rozgnieć drugą połówkę na purée i dodaj do miski.
- Dosyp cukier kokosowy i dokładnie wymieszaj. Przełóż masę do przygotowanej formy, wygładź powierzchnię szpatułką. Na wierzchu rozłóż plasterki banana. Piecz przez 45-55 minut, aż wierzch się zarumieni. Sprawdź patyczkiem, czy chlebek się upiekł. Podawaj.
Energia (Kcal) |
Tłuszcze (g) |
Węglowodany (g) |
Błonnik (g) |
183 | 8.2 | 15.2 | 3.2 |
Białko (g) |
Tłuszcze Nasycone (g) | Cukry (g) |
Sól (g) |
11.5 | 2.3 | 11.0 | 0.7 |
*Produkty Herbalife zapewniają pełne korzyści odżywcze opisane na etykietach tylko wówczas, gdy zostaną przyrządzone zgodnie z instrukcją na etykiecie. Prosimy o sprawdzenie etykiet produktów w celu uzyskania pełnej informacji o wartościach odżywczych.