Fondant Czekoladowy
Szybki i prosty w przygotowaniu czekoladowy fondant z dodatkiem Rebuild Strength Herbalife24® to obfita porcja białka. Rozkoszuj się nim jako idealną przekąską po treningu lub wykwintnym deserem.*
Liczba porcji: 3
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 10 minut
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
- Wartość energetyczna: 170 kcal
- Białko: 17 g
- Węglowodany: 15 g
- Tłuszcz: 5 g
- Błonnik: 1 g
- Cukier: 13 g
SKŁADNIKI
- 1 porcja (50 g) Rebuild Strength Herbalife24®
- 1 jajko
- 2 białka jaj
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 2 łyżki stołowe kakao w proszku
- 3 łyżki niskotłuszczowego jogurtu, do przybrania
- 80 g świeżych jagód, do przybrania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Rozgrzej piekarnik do 180°C (160°C z termoobiegiem).
- Wysmaruj tłuszczem 3 kokilki do zapiekania.
- Przesiej wszystkie suche składniki do dużej miski.
- Dodaj całe jajko i białka jaj. Ubij wszystkie składniki razem, by powstało ciasto.
- Rozłóż masę równomiernie do kokilek.
- Zapiekaj przez 8-10 minut lub do momentu, aż ciasto prawie się zetnie, ale nadal jest płynne w środku.
- Pozostaw do ostygnięcia na 2 minuty, zanim przełożysz je na talerzyki.
- Podawaj na ciepło, przybrane jogurtem i jagodami.
*Produkty Herbalife zapewniają pełne korzyści odżywcze opisane na etykietach tylko wówczas, gdy zostaną przyrządzone zgodnie z instrukcją na etykiecie. Prosimy o sprawdzenie etykiet produktów w celu uzyskania pełnej informacji o wartościach odżywczych.