Przepisy kulinarne Herbalife - Grzybowa Zupa-Krem
0

Grzybowa Zupa-Krem

Tą niesamowicie pyszną kremową zupę gotuje się błyskawicznie. Możesz ją przygotować wcześniej i zamrozić, aby zawsze mieć smaczny i pożywny posiłek w zasięgu ręki, gdy brakuje czasu na gotowanie. Zawiera dodatek Odżywki białkowej Formuła 3, która nadaje jej dodatkowego waloru.*

Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 30 minut

WARTOŚĆ ODŻYWCZA
  • Wartość energetyczna: 147 kcal
  • Białko: 5 g
  • Węglowodany: 7 g
  • Tłuszcz: 11 g
  • Błonnik: 2 g
  • Cukier: 4 g
SKŁADNIKI
  • 2 porcje (12 g) Odżywki białkowej Formuła 3 Herbalife
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duża cebula (około 150 g), drobno posiekana
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 1 łyżeczka imbiru, drobno startego
  • 300 g grzybów (można użyć różnych gatunków), posiekanych
  • 200 ml niskotłuszczowego mleczka kokosowego
  • 700 ml bulionu warzywnego o obniżonej zawartości soli
  • Szczypta czarnego pieprzu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • W rondlu na małym ogniu podsmaż na oliwie cebulę i czosnek, dopraw pieprzem.
  • Przykryj i duś, aż cebula zmięknie, a następnie dodaj pokrojone grzyby i imbir.
  • Gotuj bez przykrycia na średnim lub dużym ogniu, aż grzyby się ugotują.
  • W misce wymieszaj mleczko kokosowe z Odżywką F3 i bulionem.
  • Ubij bulion.
  • Zalej nim grzyby i zagotuj.
  • Duś na wolnym ogniu przez 2 minuty.
  • Zmiksuj zupę i przypraw do smaku.

*Produkty Herbalife zapewniają pełne korzyści odżywcze opisane na etykietach tylko wówczas, gdy zostaną przyrządzone zgodnie z instrukcją na etykiecie. Prosimy o sprawdzenie etykiet produktów w celu uzyskania pełnej informacji o wartościach odżywczych.

Zostaw Komentarz

Zobacz Więcej