Przepisy kulinarne Herbalife - Hummus Buraczany
0

Hummus Buraczany

Ten smaczny dip to idealne uzupełnienie dla falafeli i podpłomyków, ale równie dobrze pasuje do marchewki, selera naciowego czy nawet jako pasta na kanapki. Przygotowany z dodatkiem Odżywki białkowej Formuła 3, ten dip jest nie tylko pyszny, ale również ma niską zawartość cukrów oraz wysoką zawartość białka.

Liczba porcji: 8
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 20 minut

WARTOŚĆ ODŻYWCZA
  • Wartość energetyczna: 83 kcal
  • Białko: 6 g
  • Węglowodany: 7 g
  • Tłuszcz: 4 g
  • Błonnik: < 1 g
  • Cukier: 2 g
SKŁADNIKI
  • 4 porcje (24 g) Odżywki białkowej Formuła 3 Herbalife
  • 2 małe czerwone buraki (łącznie 175 g)
  • 1 puszka ciecierzycy 400 g
  • 2 łyżki kolendry, drobno posiekanej
  • 2 czubate łyżeczki mielonego kminku
  • 1 łyżka stołowa pasty tahini
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 1 łyżeczka nasion sezamu, do dekoracji
  • Garść liści kolendry, do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Obierz buraki, pokrój na kawałki i włóż do robota kuchennego.
  2. Odcedź ciecierzycę z puszki, ale zachowaj zalewę.
  3. Dodaj do buraków ciecierzycę, posiekaną kolendrę, kminek, pastę tahini, Odżywkę Formuła 3, sok z cytryny i oliwę z oliwek.
  4. Dokładnie zmiksuj, dolewając trochę zalewy z ciecierzycy, by hummus zyskał lżejszą konsystencję.
  5. Przełóż do miseczki, posyp sezamem i listkami kolendry
WSKAZÓWKI
  • Przykryj hummus, jeśli przechowujesz go w lodówce – najlepiej w szczelnym pojemniku.
  • Jeśli chcesz przygotować bardziej pikantną wersję, dodaj trochę posiekanej czerwonej papryczki chili na etapie miksowania składników w robocie.

*Produkty Herbalife zapewniają pełne korzyści odżywcze opisane na etykietach tylko wówczas, gdy zostaną przyrządzone zgodnie z instrukcją na etykiecie. Prosimy o sprawdzenie etykiet produktów w celu uzyskania pełnej informacji o wartościach odżywczych.

Zostaw Komentarz

Zobacz Więcej