0

Minipizze Vege

Z Protein Bake Mix masz nieskończone możliwości. Gdy naszła Cię ochota na wytrawną przekąskę, spróbuj tych pysznych pizz wege.

Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut + czas na wyrośnięcie ciasta
Czas pieczenia: 15 minut

SKŁADNIKI
  • 48 g Protein Bake Mix
  • 3 g drożdży suszonych instant
  • 35 ml mleka półtłustego
  • 20 g mąki chlebowej (lub bezglutenowej) do podsypania
  • 2 łyżki passaty pomidorowej
  • 4 liście bazylii
  • 30 g tartej mozzarelli o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 1/4 (80 g) cukinii, posiekanej
  • 4 oliwki, pokrojone
  • 20 g kukurydzy
  • sól morska i pieprz czarny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. W dużej misce wymieszaj Protein Bake Mix i drożdże. Podgrzej mleko do temperatury pokojowej. Wlej je do suchych składników, mieszaj przez minutę. Za pomocą szpatułki zbierz masę ze ścianek miski, przykryj szczelnie i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
  2. Rozgrzej piekarnik do 200°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Posyp mąką stolnicę i przełóż na nią ciasto. Podziel je na dwie równe części i uformuj z nich kulki. Oprósz mąką wałek do ciasta, rozwałkuj nim kulki na placki o średnicy około 10 cm, podsypując mąką. Przełóż na blachę do pieczenia.
  3. Na każdy placek nałóż łyżkę passaty i rozsmaruj ją grzbietem łyżki. Porwij liście bazylii na małe kawałki, posyp na wierzchu, a następnie dopraw solą
    i pieprzem. Na każdej pizzy rozłóż równą ilością mozzarelli, cukinii, oliwek i kukurydzy. Piecz przez 10-15 minut, aż pizza zarumieni się, a ser rozpuści. Podawaj na ciepło lub ostudź i schłodź do spożycia na zimno.
Energia
(Kcal)
Tłuszcze
(g)
Węglowodany
(g)
Błonnik
(g)
190 5.1 18.7 2.8
Białko
(g)
Tłuszcze Nasycone (g) Cukry
(g)
Sól
(g)
17 2.1 2.4 0.4
Tabela: Wartości odżywcze w porcji

*Produkty Herbalife zapewniają pełne korzyści odżywcze opisane na etykietach tylko wówczas, gdy zostaną przyrządzone zgodnie z instrukcją na etykiecie. Prosimy o sprawdzenie etykiet produktów w celu uzyskania pełnej informacji o wartościach odżywczych.

Zostaw Komentarz

Zobacz Więcej