0

Pączki

Z Protein Bake Mix masz nieskończone możliwości. Niezależnie od tego, czy naszła Cię ochota na słodką, czy słoną przekąskę, mamy coś dla Ciebie. Spróbuj tych pysznych i puszystych pączków!

Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 5 minut

SKŁADNIKI
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki wody
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 48 g Protein Bake Mix
  • 40 g mąki pszennej plus dodatkowa do posypania
  • Oliwa z oliwek o obniżonej zawartości tłuszczu
PRZYGOTUJ TAKŻE
  • Foremki do wycinania ciastek 7 cm i 3 cm
  • Frytkownica
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Rozgrzej frytkownicę, jeśli model tego wymaga. W dzbanku wymieszaj jajko, wodę i esencję waniliową. Do dużej miski wsyp Protein Bake Mix i mąkę, dodaj masę jajeczną i wymieszaj do całkowitego połączenia.
  2. Przełóż na stolnicę posypaną mąką. Rozwałkuj na grubość około 2 cm, a następnie foremką o średnicy 7 cm wytnij trzy duże krążki. Na środku każdego krążka wytnij mniejszą foremką otwór, by uzyskać kształt pączka z dziurką.
  3. Zbierz resztki ciasta, rozwałkuj, wytnij jeszcze jeden krążek z małym otworem pośrodku.
  4. Rozpyl oliwę na obie strony krążków, ułóż je w koszu frytkownicy, w odstępie około 2 cm od siebie. Smaż przez 5 minut w 175°C, aż się zarumienią i wyrosną. Pozostaw do ostygnięcia.
Energia
(Kcal)
Tłuszcze
(g)
Węglowodany
(g)
Błonnik
(g)
102 2.6 12.1 1.2
Białko
(g)
Tłuszcze Nasycone (g) Cukry
(g)
Sól
(g)
7.8 0.8 0.4 0.0
Tabela: Wartości odżywcze w porcji: (wersja z mlekiem półtłustym)

*Produkty Herbalife zapewniają pełne korzyści odżywcze opisane na etykietach tylko wówczas, gdy zostaną przyrządzone zgodnie z instrukcją na etykiecie. Prosimy o sprawdzenie etykiet produktów w celu uzyskania pełnej informacji o wartościach odżywczych.

Zostaw Komentarz

Zobacz Więcej